Links rijden

‘Pas je wel een beetje op daar in Cyprus’, zei mijn vriendin aan de andere kant van de digitale lijn. Corona was nog maar net onder ons, dus ik vroeg wat ze bedoelde. ‘Ze rijden daar links.’ Geen probleem was mijn antwoord. Hoewel…

Mijn gedachten schieten terug naar april 2017. Windhoek, Namibië. Met mijn partner aan het stuur en ik zoals altijd ernaast, begonnen we aan onze droomreis door Namibië in een niet zo stoere 4-wheeldrive. Omdat ook daar links gereden wordt, zit het stuur rechts. In dat lege land loopt er geen kip op de onverharde wegen. Geen vuiltje aan de lucht zou je zeggen. Toch lag het voor ons net iets anders. Allebei moeten we het doen met één oor. In de ons vertrouwde auto’s zitten de goede oren naar elkaar toe, dus nooit een centje last. Niets vermoedend waren we in de Namibische auto geklommen en constateerden vervolgens dat een gesprek voeren wat lastig was. Drie weken lang laveerden we hotsebotsend en met loeiende motor om hobbels, kuilen en plassen heen, met de goede oren aan de verkeerde kant. Onder veel geschreeuw en gedraai van hoofden konden we af en toe een woordje wisselen.

Schor en met stijve nekken kwamen we thuis van een onvergetelijke reis.

Foto: Kees Olsthoorn

4 gedachten aan “Links rijden”

  1. Je geeft weer haarfijn aan hoe een vakantie een aparte kleur/herinnering krijgt door iets onwennige als links rijden. Jullie oren zijn natuurlijk een zwaardere factor, maar Petra krijgt bij haar herinneringen aan onze Malta-vakantie altijd een gemeen grijnsje: “weet je nog dat we, terwijl het er in geen 3 maanden had geregend, iedere bocht met klappende ruitenwissers namen?” Tja….die zaten ook andersom en ik toonde een griezelige hardleersheid. Hoe een verwisseling van ruitenwisser en richtingaanwijzer kan leiden tot relatieverdieping!

  2. Ik ga extra opletten als jullie een volgend vakantieplan opvatten!
    Maar ook…… de mooiste herinneringen aan vakanties zijn dit soort belevenissen!!

  3. Wat een mazzel hebben jullie gehad! Ik voel de moralist in mij wakker worden maar smoor zijn vermaning. Weer mazzel, voor iedereen in dit geval. Gezondheidsgroeten!

  4. Toch jammer dat Cyprus niet door ging.
    Het geeft dan wel weer hele mooie herinneringen aan het fantastische Namibië 👍
    Mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *