Een vrouw in mijn leven

‘Lukt het?’, klinkt een helder stemmetje uit het kinderzitje. Ik ben drukdoende het tuigje te ontsluiten en nee, het lukt niet. ‘Opa kan het wél.’ Hoor ik daar iets meer dan een nuchtere vaststelling? Een licht aangehouden wel misschien? Inderdaad, opa lukt het wel, en met gemak. ‘Kom je naast me zitten, oma? Opa gaat sturen, toch?’ Ja, heel graag, zeg ik met gemengde gevoelens. De rest van de achterbank is geheel gevuld met logeerspullen van de kleine man, maar die oordeelt: ‘Je past er nog wel bij, hoor.’ Oké baas. De verhoudingen zijn duidelijk. Ik zet de spullen op de vloer en nestel me naast mijn bijna driejarige kleinzoon.

Natuurlijk wil het kereltje ’s avonds niet slapen. Zijn kamertje dat hem zo vertrouwd is, wordt aan een nieuwe inspectie onderworpen. ‘Wat is dat?’ wijzend naar de muur. Dat is behang. ‘Waarom’? Ik heb geen antwoord paraat. ‘Wat is dat?’ Dat is een schilderij. ‘Waarom?’ Weer blijf ik het antwoord schuldig. Na een uur vragen niet kunnen beantwoorden, voorlezen uit Slaap maar fijn, bouwterrein’ en zo vals mogelijk Onder moeder paraplu zingen, draag ik hem maar naar ons bed. Dat helpt.

Om half vijf ’s ochtends rinkelt de ouderwetse vaste telefoon. Door de mobiel heen geslapen blijkbaar. Helaas staat die telefoon in de kamer waar kleinzoon slaapt, door ons om twaalf uur naar zijn eigen bedje overgebracht. Ook hij is nu wakker en hoort meteen dat hij grote broer is geworden van een heel klein zusje. Meer dan wakker gaat hij weer mee naar ons bed. De volgende ochtend leveren we hem thuis af en bewonderen met zijn allen een piepklein mensje, dat onverstoorbaar door alles heen slaapt. Grote broer geeft zijn lievelingsknuffel aan zusje en even doet ze haar ogen open. Dat komt wel goed met die twee.

Twee broers, twee zonen, twee kleinzonen en dan nu een kleindochter. Het zal een klein beetje wennen worden. Maar dit terzijde.

20 gedachten aan “Een vrouw in mijn leven”

 1. Van harte José. Een kleindochter met een fraaie naam. Voorlopig lekker langzaamaan met Kees wennen aan die nieuwe schrijfster in de dop. Geniet ervan!

 2. Gefeliciteerd José!! Wat een prachtig plaatje zo met de grote broer! En wat heerlijk om het van zo dichtbij mee te kunnen maken. Genieten deze zomer!

 3. Ha oma José, van harte proficiat met deze nieuwe vrouw in je leven!
  Dat is genieten voor jou en opa Kees en voor ons van jouw zo heerlijke Terzijdes daarover.
  Dank je wel, Inge

 4. Wat een rijkdom, hè José! Ik geniet weer van je verhaal. Wat leuk dat wij samen de opa’s en oma’s van Gijs en Noortje zijn

 5. Gefeliciteerd met dit nieuwe leven. Over een tijdje hebben ze samen één favoriet logeeradres: opa&oma!!

 6. Ja heerlijk José, weer een nieuw mensje dat hopelijk veel liefde mag ontvangen en geven. En je mag het volgen in haar groei. Hoe mooi kan het zijn? Gefeliciteerd en veel plezier met elkaar.

 7. Opa’s en pappa’s kunnen alles beter, dat weten we toch? Maar wanneer er wordt gestoten, gevallen en er getroost moet worden, wie roepen ze dan? Ja, mamma of oma! Voor de zogenaamde sterke en moedige dingen zijn voor kinderen mannen nodig. En oma’s hebben zeker een sterke arm nodig, zelfs van kleinzoons. Hoe leuk is dàt?

  Gefeliciteerd met dit lieve nieuwe leven. Wat een leuke naam weer “Noortje.”

 8. José, van harte gefeliciteerd met je kleindochter! Wij gaan binnenkort onze kleinkids in Zweden weer opzoeken. Leuk dat bericht van je!

 9. He wat herkenbaar !😍😅, ZO genieten !
  En dan nu naar de poppen en jurkjes

  Lieve jose, dank voor de leuke berichtjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *