Roze Koeken

Altijd moet ik er ’s nachts uit voor een plas. En altijd werp ik automatisch een blik in de pot. Dit keer is de plas bedenkelijk rood. Hoe kan dat nou? Bietjes stonden niet op het menu. Toch wel ongerust stap ik mijn bed weer in en zet het van me af. Helaas ’s ochtends nog steeds rood. Misschien toch maar de dokter bellen?  Eerst koffie, met als troost voor mezelf zo’n ouderwetse roze koek. Daar heb ik me gister al aan vergrepen. Ik kwam bibberig van de honger van de moestuin, scheurde het pak open en stortte me op de inhoud. Nu pak ik wat beheerster een koek uit het gehavende pak en kan nog net lezen wat er staat: Nieuwe formule – Glacé gemaakt met bietensap.  

5 gedachten aan “Roze Koeken”

  1. Gelukkig dat de rode plas dus van roze koeken komt! Goed dat je s nachts toch nog slapen kon, want je schrikt toch! Ik heb 1 keer een roze koek gegeten maar vind hem te zoet. Nu maar weer genieten van de lente!

  2. 😂 Ojee , zou ook schrikken van een rode plas, dan moet je wel veel koeken hebben gegeten. Ik heb nooit een roze koek gegeten lijkt me zo zoet, trouwens ik neem een pakje Liga-koeken mee zal ook wel veel suiker in zitten, heb altijd haast om naar de tuin te gaan, boterham smeren kost tijd😂

  3. Ik weet nog dat we in de Spaarndammerbuurt woonden en er in de die Spaarndammerstraat een zaak was die frites en ijs verkocht. Ze hadden daar ook rose koeken die mousselientjes heetten. Mijn vriendin Beppie moest voor haar broer altijd op zondag een mousselientje met slagroom kopen .
    Die was nog ouderwets lekker en geen geknoei met bietensap.

  4. Heerlijk te lezen dat jij ook van roze koeken houdt. Ik ook…heerlijk vind ik ze.
    Hartelijke groet Marja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *